EOS kopen

EOS kopen: veilig, voordelig en makkelijk

Als je EOS wilt kopen, kun je terecht bij een aantal Nederlandse en Engelse exchanges en brokers. Op deze pagina hebben wij een overzicht voor je samengesteld van verkooppunten van EOS en uitleg over de technologie achter EOS.

EOS is een munt die zeker interessant kan zijn om toe te voegen aan je portfolio. EOS wordt (net zoals overigens Cardano) een ‘Ethereum killer‘ genoemd. De mensen achter EOS hebben o.a. aan Ethereum gewerkt, maar bijvoorbeeld ook aan het online content/social media platform Steemit. 

EOS is een Blockchain Operating System dat ontwikkelaars in staat stelt om Apps te maken die gedecentraliseerd zijn, de zogenaamde Dapps, EOS heeft in de loop van de bearmarkt van 2017 toch een aanzienlijke marketshare weten te bereiken en een grote community op kunnen bouwen. Momenteel is EOS de vijfde hoogst gewaardeerde cryptocurrency.

Ook onder developers is het blockchain platform populair: de eerste ICO’s op het EOS platform zijn reeds gelanceerd. 

Wil je wat EOS kopen of weten wat EOS precies is? Lees dan verder!

Waar kan ik online EOS kopen?

De ‘EOS fever’ grijpt om zich heen en er zijn al meer dan 128 platforms waar je EOS kunt kopen. Als je als Nederlander laagdrempelig wilt beginnen met EOS kopen, kun je echter ook terecht bij Nederlandse cryptocurrency brokers om je eerste EOS aan te schaffen.

Het voordeel hiervan is dat je meteen weet met wie je zaken doet en dat het bedrijf onder het Nederlandse rechtssysteem valt. Daarnaast kun je EOS met iDeal kopen bij deze partijen. Wel zo makkelijk!

Maak alvast je account aan bij een Nederlands en/of internationaal cryptocurrency verkooppunt:

Koop Goedkoop Cryptovaluta bij:

Bitvavo
Bitvavo

Of lees onze Bitvavo review

Nederlandse EOS verkooppunten:

Bitvavo is een Amsterdamse broker met een online wallet en lage fees. Bitvavo is uitermate geschikt om altcoins zoals EOS te kopen en veilig te bewaren. Maak een account aan bij Bitvavo en koop je eerste EOS, of lees eerst onze Bitvavo Review.

Bitcoin Meester is een Nederlandse broker met een online wallet. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar je cryptocurrencies, waaronder EOS, kunt kopen. De fees zijn net iets hoger dan bij Bitvavo.

Buitenlandse brokers met online wallets:

Binance is een internationale exchange. Het kopen van EOS is iets lastiger bij Binance dan bij Nederlandse brokers, maar gelukkig hebben wij een Binance handleiding voor je geschreven, waarna je zo kunt beginnen met het handelen in cryptocurrencies op Binance.

Wat is EOS

EOS wordt dus de ‘Ethereum killer’ genoemd. Waarom?

Het grootste verschil tussen Ethereum en EOS is het consensus algoritme. Het zijn twee verschillende filosofieën:

Ethereum 2.0 wil sharding gaan gebruiken om het aantal transacties op het netwerk significant te verhogen. EOS gebruikt ‘Gedelegeerd Proof of Stake‘ en Byzantine fault tolerance (DGPS / BFT). Dit betekent dat gebruikers van EOS zogeheten ´getuigen´ kunnen verkiezen die de transacties op de blockchain valideren. Het stemmen gebeurt continu. Als een getuige slecht handelt en verkeerde transacties goedkeurt, wordt door het continue gestem van de stakeholders een nieuwe getuige gekozen.

Er zal veel competitie zijn om een getuige te zijn, omdat er een hoge beloning tegenover staat. Er is dus ook geen incentive om een slechte getuige te zijn, want je verliest er je hoge beloning door. Dat is een voordeel voor het EOS netwerk. Ook zullen grotere en efficiëntere datacentra eerder gekozen worden als getuige dan minder efficiënte. Zo wordt de kwaliteit van het EOS netwerk gegarandeerd.

EOS heeft zo’n 3 miljard dollar in kas om van het project een succes te maken.

 

Is Ethereum (wel) meer gedecentraliseerd dan EOS?

Betekent dit dat Ethereum meer gedecentraliseerd is dan EOS? Het antwoord is ja, in theorie, tenminste. 

Dit komt doordat EOS slechtst een aantal getuigen heeft. In de praktijk, daarentegen, is dit vaak niet het geval. Er zijn namelijk hele grote miningpools, die eigenlijk ieder als een individuele actor opereren. Op die manier zijn heel veel blockchains, zo ook die van Ethereum, eigenlijk meer gecentraliseerd dan uit de whitepapers blijkt.

Dus is er wel zo’n groot verschil in decentralisatie tussen EOS en Ethereum. Dat valt nog maar te bezien.

 

Technologie achter EOS

EOS integreert het beste van de oude projecten waaraan ze al hebben gewerkt, zoals Steemit. Op EOS kunnen gedecentraliseerde apps (Dapps) worden gebouwd. Ook biedt EOS ondersteuning voor gedecentraliseerde Data opslag (IPFS). Identiteit kan op EOS gedecentraliseerd worden opgeslagen, zoals bijvoorbeeld toepasbaar bij het Apple Touch ID systeem. Er komt een EOSfinex, dus een gedecentraliseerde exchange gebaseerd op de EOS blockchain. Bitfinex heeft al aangekondigd te gaan emigreren naar het EOS platform. Tot slot ondersteunt EOS gedecentraliseerde social media en zelfs een gedecentraliseerde encycopedie; met 50 miljoen aan fondsen in kas, opgericht door de mede-oprichter van Wikipedia en met al meer dan 6 milioen artikelen: Everipedia.

EOS is tot slot een turing-compleet smart contract platform. Dat betekent dat je EOS voor elke denkbare applicatie kunt gebruiken. EOS is dus een sterke munt, die interessant kan zijn om te kopen!

Opzoek naar een cryptovaluta broker?