Litecoin kopen

Online Litecoin kopen - de gemakkelijke en veilige manier

Litecoin is zilver als Bitcoin goud is. Zo staat Litecoin althans bij velen bekend. Het is op dezelfde technologie gebaseerd, alleen gaat het versturen van Litcoins sneller en zijn de transactiekosten daarvan ook nog eens lager. Daarom zijn Litecoin ook in 2018 nog mateloos populair.

 

Waar kan ik Litecoin online kopen?

Er zijn veel Nederlandse bedrijven die Litecoin verkopen. Het kan gewoon met iDEAL. Deze bedrijven zijn wisselkantoren (ook wel ‘exchanges’) en zij vormen de brug tussen de cryptovalutamarkt en je gewone euro’s. Als je jouw Litecoins later weer wilt verkopen voor euro’s, kun je ook altijd bij de wisselkantoren terecht.

Litebit is een Nederlands bedrijf dat een zeer ruim aanbod van verschillende cryptocurrencies heeft. Je kunt de aangeschafte munten naar je eigen wallet versturen, of de wallet van Litebit zelf gebruiken. Litebit is gevestigd in Rotterdam/Zoetermeer. Een zeer geschikt wisselkantoor om je Litecoin te kopen!
Kies Litecoin uit het ruime aanbod van Bivavo. Deze Nederlandse cryptocurrency broker biedt een gebruiksvriendelijk platform waar je cryptovaluta kunt kopen, in je wallet kunt bewaren of naar een andere wallet kunt sturen. Bitvavo hanteert lage tarieven en is geschikt voor nieuwe gebruikers.

Bitcoin Meester is een heeft een uitgebreid assortiment cryptovaluta en behalve IOTA ook Litecoin. Bitcoin Meester is net als Bitvavo erg gebruiksvriendelijk omdat het ook een eigen wallet heeft. Koop zonder technische kennis gemakkelijk je eerste Litecoins.

Binance is een van de populairste internationale exchanges. Dit komt omdat vrijwel iedere enigzins serieuse cryptovaluta hier wordt aangeboden. Het is heel handig om een account bij Binance te hebben als je later je portfolio wilt uitbreiden. Litecoin wordt ook verhandeld op deze exchange.
Het meest gebruikte cryptocurrency platform van Amerika. Wissel gemakkelijk tussen cryptovaluta en Euro’s. Verstuur coins naar een e-mailadres binnen het platform. Litecoin is een van de weinige munten die op Coinbase is opgenomen – wat erg spreekt voor Litecoin.

Wat is Litecoin

Litecoin is net zoals de Bitcoin een digitale munt. De oprichter van Litecoin en het brein daarachter is Charlie Lee.

De Litecoin is met name bedoeld om de transacties sneller en goedkoper te laten verlopen dan die van de Bitcoin. Het versturen van digitaal geld zou even makkelijk en snel moeten zijn als het versturen van een e-mail. Dit is ook de reden dat er aardig wat webshops zijn die Litecoin accepteren. Ook zijn Litecoin handig om te gebruiken als je geld op een exchange wilt zetten om daar andere munten te kopen. Je betaalt dan minder fees dan bijvoorbeeld met Bitcoin.

Technologie achter Litecoin

Litecoin is dus het kleine broertje van Bitcoin. Het is min of meer dezelfde technologie, maar bij Litecoin gaat versturen wat sneller en kost dit een stukje minder. Daarom gebruiken veel mensen liever Litecoin dan Bitcoin als zij kleine bedragen naar iemand willen versturen.

Alle Litecoin transacties worden op het publieke grootboek (public ledger) opgeslagen. Dat maakt het transparant en stelt het netwerk in staat op transacties direct te verifiëren. Dat gebeurt zonder tussenkomst van personen of instellingen – Litecoin is net als Bitcoin gedecentraliseerd.

Litecoin verwerkt blocks vier keer sneller dan Bitcoin: 2,5 minuut per block in de Litecoin blockchain, versus 1 block per 10 minuten bij Bitcoin. Dat maakt de transacties sneller. Ook zul je hierdoor minder concurreren met andere mensen die ook een transactie in de blockchain willen laten vastleggen als je Litecoins verzendt. Het resultaat daarvan is dat de transactiekosten van Litecoin lager zijn dan die van Bitcoin.

Hoe Litecoins ontstaan

Litecoin wordt gemind door het SCRYPT-algoritme. De hardware die je nodig hebt om efficiënt een SCRYPT algoritme uit te voeren, is duurder dan de hardware die je nodig hebt voor het minen van Bitcoin. Door de gedeelde broncode met Bitcoin gaat de ontwikkeling van de twee munten vaak hand in hand. Als de laatste Litecoin is gedolven, zullen er 84 miljoen van bestaan.

Litecoin prijsgeschiedenis

Al sinds 2011 worden Litecoins verhandeld. Eind 2013 was de waarde van alle Litecoins bij elkaar al 1 miljard; in december 2017 bereikte Litecoin haar voorlopig hoogste prijs. Vandaag de dag blijft Litecoin een zeer populaire munt en zien veel mensen haar als een zowel lange termijn investering als een handige betaalmethode.