NEO kopen

Veilig online NEO kopen met iDeal

NEO wordt de ‘Ethereum van China’ genoemd. Sommige investeerders zeggen wel eens ‘A bet on NEO, is a bet on China’.

 

En daar kunnen ze gelijk in krijgen:

NEO heeft vanaf het begin van haar bestaan namelijk de Chinese wetgeving in acht gehouden, en waar het bij veel cryptovaluta twijfelachtig is of zij ooit in China gebruikt mogen worden, lijkt NEO goed onderweg te zijn om de belangrijkste blockchain technologie van China te worden (en te blijven).

Voor een gebalanceerde cryptocurrency portfolio, kan het bezit van een paar NEO ook zeker een goede optie zijn, want we weten allemaal dat de Chinese markt barstens vol kansen zit, maar soms ook wat afgeschermd is voor initiatieven van buitenaf.

Een leuke bijkomstigheid van NEO is dat het dividend uitkeert in de vorm van GAS. Hierover kun je hieronder meer lezen, maar in het kort betekent dit dat je elke seconde dat je NEO in je wallet hebt, je hier een soort rente over uitgekeerd krijgt… net als bij een spaarrekening!

Waar kan ik NEO online kopen?

NEO kopen, dat kun je bij heel veel verschillende online brokers en exchanges. Meestal koop je eerst wat Bitcoin om die vervolgens op een exchange om te zetten naar NEO voor de actuele koers. Maar je kunt ook direct NEO kopen en het verzenden naar je eigen wallet, zoals bijvoorbeeld bij Litebit.

Koop Goedkoop Cryptovaluta bij:

Bitvavo
Bitvavo

Of lees onze Bitvavo review

Nederlandse verkooppunten van NEO:

Bij Bitvavo kun je altijd terecht voor wat extra NEO. Er is geen opnamelimiet (behalve de limiet die in de NEO blockchain zelf zit ingebouwd) en dus kun je ook de kleinste eenheid NEO kopen en verplaatsen. Bitvavo is een van onze favoriete altcoin brokers. Dit Amsterdamse cryptocurrency bedrijf heeft namelijk scherpe prijzen voor de altcoins. Gewoon met iDeal.

je kunt ook eerst onze Bitvavo review Bitvavo Review lezen.

Ook Bitcoin Meester wist al gauw dat het belangrijk was om NEO aan te bieden. Je kunt betalen met iDeal en je NEO binnen een paar minuten in je bezit hebben.

Buitenlandse brokers met online wallets:

Binance is een van de favoriete cryptocurrency exchanges van eigenlijk elke crypto enthousiast. Of je nu NEO wilt kopen of iets anders, het is altijd handig om alvast een account bij Binance aan te maken. Omdat het geen Nederlandse exchange is, kun je hier niet met iDeal betalen.

Het grote voordeel van Binance specifiek voor NEO, is dat je dividend uitbetaald krijgt in de vorm van GAS. Lees onze Binance handleiding om gemakkelijk te beginnen met crypto trading.

Wat is NEO

NEO is de eerste gedecentraliseerde, open-source cryptocurrency en blockchain platform dat in China is gelanceerd. NEO beschrijft zichzelf als een gedistribueerd netwerk voor een slimme economie. Deze slimme economie, of ‘smart economy’, is in de visie van NEO een samenkomst van drie dingen:

  • Digitaal bezit (digital assets)
  • Digitale identiteit
  • Smart contracts

In juli 2017 veranderde NEO haar naam van Antshares naar NEO. Sindsdien is de cryptocurrency razend populair en stond NEO lange tijd in de top 10 van hoogste marketcap cryptocurrencies.

Toepassingen

Zoals hierboven beschreven, zijn er in de visie van NEO drie zaken nodig om tot een smart economy te komen. Laten we hier kort even de toepassingen van NEO bekijken volgens deze drie pilaren.

Digital assets

Het doel van NEO is om traditioneel bezit om te zetten in digitaal bezit door middel van smart contracts. Dit digitale bezit wordt vervolgens gedistribueerd opgeslagen en beschermd door certificatie en wetgeving. Door deze gedistribueerde beveiliging zou vertrouwen moeten ontstaan in het NEO netwerk bij de gebruikers daarvan.

Digitale identiteit

NEO wil ook identiteit digitaliseren. Je kunt dan door een multi factor autentificatie proces bewijzen dat jij daadwerkelijk jezelf bent. Hierbij wordt gebruik gemaakt van o.a. gezichtsherkenning, stemherkenning, vingerafdrukken en SMS.

Als ‘vrije westerling’ heb ik persoonlijk wel een paar kleine twijfels hierbij. Ja, het kan heel handig zijn om een digitale identiteit te hebben. Maar het is vervolgens aan de Chinese overheid om het op een goede manier in te zetten:

We weten dat China naar een soort puntensysteem voor goed burgerschap wil gaan. Loop je door rood? Dan verlies je punten. Bezoek je je oma? Pluspunten voor jou. Als je slechte punten haalt, kan dat nare gevolgen voor je hebben, zo wordt het bijvoorbeeld lastiger om nog een studentenlening af te sluiten.

Welke rol NEO in dit verhaal gaat vervullen, valt nog te bezien. En ook is het nog maar de vraag of deze ontwikkelingen zich niet ook zonder NEO zouden voortzetten. Maar als je jezelf een ethische investeerder noemt, kan het het waard zijn om je hier nog even in te verdiepen voordat je besluit NEO aan je portfolio toe te voegen.

Smart contracts

Net als Ethereum stelt NEO de gebruikers dus in staat om een smart contract aan te gaan. Waar NEO zich van Ethereum in onderscheid, is echter dat het niet nodig is om een nieuwe programmeertaal te leren. We weten dat Solidity, de programmeertaal die Ethereum gebruikt, erg lastig is om te leren. Op NEo kun je echter gewoon gebruik maken van C++ of Java, twee van de belangrijkste programmeertalen van dit moment.

NEP-5 tokens.

Dat is ook gelijk een van de redenen dat veel nieuwe blockchain initiatieven gebruik maken van NEO als protocol. Dit zijn Gedecentraliseerde applicaties, of kort: DAPP’s.

Want ja, net als Ethereum, is NEO een blockchain platform waarop andere projecten gelanceerd kunnen worden. Heten deze nieuwe projecten bij Ethereum nog ERC-20 tokens, dan heten ze bij NEO NEP-5 tokens. Een voorbeeld van een NEP-5 token is het succesvolle Ontology, wat zijnsleer betekent, maar nu dus ook een cryptocurrency is dat werkt aan de digitale identiteit kant van het NEO project.

Technologie

Er is een theoretische limiet aan het aantal NEO transacties: 10,000 transacties per seconde. In de praktijk haalt NEo dit nog niet en zit het momenteel rond de 1000 transacties per second. Dat is al aardig wat voor een blockchain!

De NEO tokens kun je zien als aandelen in de blockchain. Er zijn in totaal 100 miljoen NEO tokens. Deze kunnen fungeren als een investering, en vallen niet op te delen in kleinere delen of ‘NEO centen’, zoals bijvoorbeeld Satoshi’s van Bitcoin.

Elke NEO produceert echter per minuut GAS. Toen NEO nog Antshares heette, heette GAS nog Antcoins. Deze Antcoins zijn dan ook veel meer liquide en kunnen gebruikt worden om iemand in centen te betalen. Om precies te zijn, is GAS deelbaar door 1 / 1e-8 en van GAS zijn er ook maximaal 100 miljoen. Maar GAS is ook bedoeld om de transactie fee van een NEO transactie te bekostigen. Je hebt dus GAS nodig om een NEO transactie te doen; maar op exchanges heb je hier in geen geval mij bekend omkijk naar.

Nog een voordeel van NEO, is dat het (wordt beweerd dat NEO) quantum-proof is. Van veel andere cryptocurrencies wordt gevreesd dat zij niet langer veilig zijn als met de komst van kwantumcomputers private keys makkelijk gekraakt kunnen worden.

Team achter NEO

Da Hongfei is de oprichter van NEO. Hij werd daarin bijgestaan door mede oprichter Erik Zhang, die tevens een van de core developers is van het NEO platform. Daarnaast is nog een belangrijke naam binnen het NEO team Tony Tao, de secretaris generaal van het blockchain platform.

Wallet van NEO is erg gebruiksvriendelijk – ook voor dividend uitkering

NEO kun je opslaan op een hardware wallet zoals de Nano Ledger S. Ook is er een desktop wallet: de NEO wallet. Deze ondersteunt, net als bijvoorbeeld Binance, de uitbetaling van GAS. Daarnaast zijn er enkele online wallets zoals NEO tracker.