Stellar Lumens kopen

Gemakkelijk, veilig en snel Stellar Lumens kopen

Stellar kopen, hoe doe je dat? Scroll naar beneden om de beste (Nederlandse) broker voor jou te vinden.

Stellar (of voluit geschreven: Stellar Lumens, afkorting XLM) is een blockchain technologie die werkt met een open source protocol om waarde te verzenden en ontvangen. Stellar richt zich daarbij vooral op de financiële wereld en die van overheden. Stellar heeft de potentie in zich om een serieuze rivaal van Ripple te worden – iets dat ook naar voren komt in de huidige marketcap van deze interessante crypto.

Stellar, het sympathieke broertje van Ripple

Stellar Lumens (XLM) is ontstaan uit een fork van Ripple vanwege een ideologisch conflict tussen de oprichters. En Stellar Lumens heeft van de twee toch wel onze sympathie aan zijn kant.

Het bedrijf Ripple heeft zelf namelijk heel veel van zijn eigen valuta in handen gehouden, maar Stellar Lumens wil het netwerk zo gedecentraliseerd mogelijk maken. Een manier hoe het dit doet, is om er zorg voor te dragen dat Stellar Lumens goed verdeeld raakt onder veel verschillende mensen binnen de Stellar community. Gewone ‘retail investors’, als jij en ik. Het platform is dus meer een ‘peoples platform’ dan zijn voorganger.

Daarnaast is Stellar Lumens een non-profit organisatie – wederom iets waarop zijn voorganger alles behalve kan bogen. Dat wil voor de duidelijkheid natuurlijk niet zeggen dat je zélf geen winst kunt maken door Stellar te bezitten – het betekent gewoon dat de organisatie van Stellar zelf geen absurd graantje meepikt van jouw winst.

Stellar kopen bij een Nederlands bedrijf:

Als je al een wallet hebt die Stellar ondersteunt, kun je direct vanaf Litebit Stellar naar je wallet sturen en betalen met iDeal. Als je dat niet hebt of niet wilt, zijn er meer dan genoeg betrouwbare Nederlandse brokers waarbij je ook gewoon met iDeal Stellar kunt kopen. Zij hebben dan ook een online wallet, zodat je in een fluitje je eerste Stellar hebt gekocht, óók zonder technische kennis.

Kun je Stellar Lumens kopen bij Bitvavo? En óf je Stellar kunt kopen bij Bitvavo! Bitvavo is een Nederlandse broker met een online wallet. Ze rekenen lage fees en hebben een zeer gebruiksvriendelijke wallet. Uiteraard kun je makkelijk Stellar kopen met iDeal als je een account opent bij Bitvavo – wat ons weinig moeite heeft gekost.
Litebit is een Nederlands bedrijf met een ruim aanbod aan verschillende crypto’s, waaronder Stellar Lumens (XLM). Je kunt de aangeschafte munten naar je eigen wallet versturen, of de wallet van Litebit zelf gebruiken. Litebit is gevestigd in Rotterdam/Zoetermeer.
Bitcoin Meester is een heeft een uitgebreid assortiment cryptovaluta en Stellar Lumens kan daaruit natuurlijk niet ontbreken. Bitcoin Meester is net als Bitvavo erg gebruiksvriendelijk omdat het ook een eigen wallet heeft. Je kunt zonder enige technische kennis Stellar kopen met iDeal bij BitcoinMeester

Buitenlandse brokers met online wallets

Binance is een internationale exchange van cryptocurrencies. Het is niet zomaar een exchange – het is hét meest populaire platform waarop crypto’s verhandeld worden. Het is dus sowieso handig om alvast een account aan te maken bij Binance, als je die nog niet hebt.

Als je Stellar wilt kopen bij Binance, kun je het beste eerst Bitcoin of naar Binance sturen en deze daar omruilen tegen Stellar Lumens.