Wat is Ripple en hoe kun je Ripple kopen?

Veilig online Ripple kopen

Ripple kopen – is dat verstandig? Ripple, afgekort XRP, is een cryptocurrency die zich richt op banken. Het is begonnen als een onderneming uit San Fransisco dat een betalingssysteem vergelijkbaar met dat van traditionele banken op de blockchain bouwt. Ripple kopen is een interessante optie als je muziek ziet in de toepassing van blockchain binnen de financiële sector. Kritiek op Ripple richt zich vooral op het gecentraliseerde karakter ervan – het is bedoeld voor financiële instellingen om betalingen via de blockchain aan haar klanten aan te bieden. Anderen zien dat juist als de kracht van Ripple: het maakt een goede kans om echt door banken gebruikt te gaan worden als onderliggend systeem voor met name internationale transacties, zoals de bank van Abu Dhabi al doet. Ook krijgt Ripple positieve reviews omdat het het gemakkelijk maakt internationaal valuta uit te wisselen.
Het bedrijf Ripple heeft een substantieel gedeelte van de cryptocurrency Ripple (XRP) in handen. Geleidelijk aan zal het deze munten in de markt injecteren: het heeft 88% van haar Ripples bevroren en verkoopt iedere maand 1 miljard Ripples. Ook na de bearmarkt van de eerste helft van 2018 heeft Ripple een sterke marktkapitalisatie weten te behouden en staat het op de 3e plek van alle cryptocurrencies.

Waar kan ik online Ripple kopen?

Je kunt bij veel verschillende plekken Ripple kopen – zowel op de nationale als internationale markt. Voor de beste prijs kun je het beste gebruik maken van een internationale exchange zoals Binance. Nadeel hiervan is dat het kopen iets minder gebruiksvriendelijk is dan bij een Nederlandse cryptocurrency broker zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Als je voor het eerst cryptocurrencies koopt, kun je daarom waarschijnlijk het beste terecht bij een Nederlandse broker. Dan betaal je gemakkelijk met iDeal tegen een relatief laag tarief. Bevalt de cryptosfeer je, dan kun je nog altijd naar Binance gaan. Maak alvast je account aan bij een Nederlands en/of internationaal cryptocurrency verkooppunt:

Koop Goedkoop Cryptovaluta bij:

Bitvavo
Bitvavo

Of lees onze Bitvavo review

Nederlandse verkooppunten van Ripple:

Litebit is een Nederlandse broker met een online wallet. Bij Litebit kun je gemakkelijk Ripple kopen met iDeal en verzenden naar jouw adres van keuze. Koop direct Ripple bij Litebit of lees eerst onze Litebit review.
Bitvavo is een Amsterdamse broker met een online wallet en lage fees. Bitvavo is uitermate geschikt om altcoins zoals Ripple te kopen en veilig te bewaren. Maak een account aan bij Bitvavo en koop je eerste Ripple, of lees eerst onze Bitvavo Review.
Bitcoin meester is een Nederlandse broker met een online wallet. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar je cryptocurrencies, waaronder Ripple, kunt kopen. De fees zijn net iets hoger dan bij Bitvavo.

Buitenlandse brokers met online wallets:

Binance is een internationale exchange. Het kopen van Ripple is iets lastiger bij Binance dan bij Nederlandse brokers, maar gelukkig hebben wij een Binance handleiding voor je geschreven, waarna je zo kunt beginnen met het handelen in cryptocurrencies op Binance.
Coinbase is een internationale exchange en online cryptocurrency wallet, populair in de Verenigde Staten. Als je via de link hier links registreert, krijg je 10 dollar aan Bitcoin gratis cadeau.

Wat is Ripple

Ripple is een razendsnelle cryptocurrency: transacties kosten gemiddeld maar zo’n 4 seconden. Er zijn in totaal 100 miljard Ripples en deze kunnen niet gemined worden. Ripple prijst zichzelf om vier kernkwaliteiten van haar cryptocurrency:

  • Distribution: Financiële instellingen kunnen peer to peer met elkaar communiceren en waarde verzenden. Let wel: de financiële instellingen mogen dan wel verspreid zijn, vanuit het oogpunt van de gebruiker is Ripple echter in hoge mate gecentraliseerd.
  • Privacy: van transacties
  • Scalability: Het Ripple netwerk is bestendig voor een hoge mate van adoptie
  • Interoperability: Verschillende betalingsnetwerken kunnen op het Ripple protocol met elkaar worden verbonden

Toepassingen en Technologie van Ripple

Ripple streeft ernaar de tussenpersonen in de bankenwereld uit te schakelen. Wanneer je een internationale transactie van de ene naar de andere bank doet, plaatst jouw bank eerst een debet bij de bank in het buitenland. Vervolgens stuurt die bank credit naar jouw bank. Dan is in theorie de transactie voltooid. Het is echt niet altijd het geval dat de ene bank een account bij de andere bank heeft. Dan wordt er gezocht naar een ‘gemene deler’, een bank waarbij beide banken een account hebben. Deze bank treedt dan op als tussenpersoon. En dat is niet gratis. Ripple probeert deze tussenstap, die jaarlijks zo’n 1,6 biljoen kost, te omzeilen door peer-to-peer transacties tussen verschillende banken mogelijk te maken.

Team achter Ripple

Ripple heeft een sterk team gevuld met belangrijke personen uit de business en banking wereld. De huidige CEO van Ripple is Brad Garlinghouse. De CTO is David Schwartz – een van de oorspronkelijke architecten van Ripple’s consensus netwerk. Voor een overzicht van het Ripple team, kun je de officiële website raadplegen.

Opzoek naar een cryptovaluta broker?