Cryptocurrency mining

Digitaal goud ontginnen

Naast dat je Bitcoins kunt kopen en op een later tijdstip kunt verkopen om winst te maken, kun je ook Bitcoins minen. Dit betekent dat je computerkracht inkoopt, waarmee cryptografische puzzeltjes worden opgelost in ruil voor cryptomunten. Door Bitcoins of andere cryptovaluta zoals Ethereum te minen, investeer je in een passief inkomen. Iedere dag krijg je dan een bedrag in cryptomunten uitbetaald, wat over tijd toch wel tot een leuk rendement kan leiden. Wat precies je return on investment (R.O.I.) wordt, hangt natuurlijk af van de koers. Ook hangt het af van de zogenaamde mining difficulty: de moeilijkheidsgraad van de cryptografische puzzel. De reden dat veel mensen investeren in minen en niet alleen maar de munten kopen, is dat je voor hetzelfde geld meer van dezelfde munt kunt krijgen, alleen moet je er wel geduld voor hebben.   

Er zijn meerdere partijen die online miningdiensten aanbieden. Wat belangrijk is, is natuurlijk dat je deze partijen kunt vertrouwen. Een goede indicator daarvoor is hoe lang het bedrijf al bestaat en of het al die tijd netjes de geminde cryptovaluta heeft uitbetaald.

Twee grote bedrijven die al jaren meegaan en in de tussentijd een groot en tevreden klantenbestand hebben opgebouwd, zijn Genesis Mining, en Hashflare.

Betrouwbare online cryptocurrency mining bedrijven:

Genesis Mining is een van de oudste en meest vertrouwde Cloud Mining bedrijven, met cryptocurrency mining faciliteiten op elk continent en bijvoorbeeld ook in Ijsland. Bij Genesis Mining kun je mining contract voor 2 jaar kopen. Elke keer wanneer er een nieuwe mining faciliteit wordt geopend, kun je een gedeelte van de nieuwe beschikbare computerkracht kopen. In april beginnen de volgende mining contracten weer. Je kunt op dit moment alvast je plekje reserveren en een mining contract kopen voor Ethereum (ETH) en voor ZEC.
Hashflare is de absolute nummer twee van de cryptocurrency cloudmining bedrijven. De contracten duren voor 1 jaar en je kunt Bitcoins minen, Ethereum minen en ook nog enkele andere munten. Een unieke feature van Hashflare is dat je de mogelijkheid hebt om je winst direct te herinvesteren. je koopt dan meer hashpower (computerkracht) van je winsten. Als je bijvoorbeeld de eerste helft van je contract besluit om alles te herinvesteren en de tweede helft alles te laten uitbetalen, kun je een heel mooi rendement krijgen op je initiële investering in cloudmining. Lees hier meer over in onze Hashflare review.Een ander voordeel van Hashflare is dat ze altijd wel computerkracht te koop hebben, waardoor je niet hoeft te wachten voordat je dagelijks je Bitcoins ziet binnenstromen.

Wat is Bitcoin mining?

Bekijk dit filmpje voor een duidelijke uitleg van wat bitcoin mining is.

Bitcoin en andere cryptovaluta werken met een peer-to-peer technologie. De transacties vinden dus plaats van computer tot computer zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. Veel van deze verschillende computers hebben een kopie van de blockchain op de computer. Om nieuwe blocks of transacties toe te voegen, moet de cryptografische puzzel worden opgelost. Er is hier dus zowel energie als hardware voor nodig, en als tegenprestatie voor de geleverde arbeid krijg je je betaald in cryptovaluta, de zogenaamde ‘mining fee’. Hoe hoog deze is, hangt af van de mining difficulty, wat een maatstaf is voor hoe moeilijk de cryptografische puzzel van het nieuwe block is. Niet elke hardware is even geschikt om Bitcoins te minen. Als je in zee gaat met een cloudmining bedrijf, weet je zeker dat de beste hardware wordt gebruikt en je de meeste cryptomunten per energie krijgt. Een nadeel is natuurlijk wel dat zij hier ook wat aan willen verdienen en zij pikken dan ook een graantje mee. 

Rekenvoorbeeld van een Cloud mining contract:

Stel je gebruikt het geld waarmee je 1 Ethereum kan kopen, en je koop in plaats daarvan een mining contract. Elke maand krijg je dan een kleine hoeveelheid Ethereum uitbetaald. Aan het einde van het contract, zul je zien dat je meer dan 1 Ethereum hebt. Als je koers gelijk is gebleven, heb je dus winst gemaakt. Als de koers is gestegen, heb je dus nog meer winst gemaakt dan wanneer je in één keer Ethereum had gekocht. Als de koers is gedaald, kun je zelfs nog winst hebben gemaakt, omdat je nu méér Ethereum hebt. Als de munt goed en toekomstbestendig is, is cryptocurrency mining dus vaak minder risicovol.