De cryptomarketen zijn de laatste maanden flink aan het ‘bloeden’: volgens sommigen is dit een ‘gezonde correctie’, anderen zien in paniek hun welverdiende spaargeld in rook opgaan. Toch melden er zich dagelijks nieuwe Nederlandse bedrijven die cryptocurrencies gaan accepteren. En hoe basaal sommige diensten waarvoor je je crypto’s kunt inleveren ook zijn, tóch is dit deel van een grotere ontwikkeling: de algemene adoptatie van cryptocurrencies.

Afgezien van de prijs, stoomt de blockchain revolutie rustig door. Behalve spannende ontwikkelingen op het gebied van technologische innovaties, zoals het sneller maken van transacties, blijft de ‘real world adoptie’ ook gewoon doorgaan. Steeds meer bedrijven accepteren namelijk Bitcoin en andere cryptovaluta. Dan hebben we het dit keer niet over grote bedrijven als Bosch en Volkswagen die aan de slag gaan met een cryptocurrency als IOTA, maar dit keer een bedrijf van eigen bodem: afvalcontainershop.nl.

 

Een signaal afgeven

Want wie in Nederland een container wil huren, kan dat vanaf nu ook met vijftien verschillende soorten cryptovaluta betalen. Afvalcontainershop.nl is het eerste Nederlandse containerbedrijf dat vijftien verschillende cryptovaluta, waaronder Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple als betaalmiddel accepteert. Zet je cryptovaluta dus nog maar even niet bij het vuil in deze ‘bear market’ – koop er liever een container voor je vuil voor!

De containerverhuurder zegt dat het zijn klanten een groter aanbod van betaalmogelijkheden wil geven. Daarnaast wil het ook een signaal afgeven dat het juist in de afvalbranche belangrijk is om open te staan voor nieuwe technologieën.

 

Eerste afvalcontainerbedrijf van Nederland dat Blockchain omarmt

Directeur Richard van Rijnsbergen vindt vooral de technologische ontwikkelingen door de opkomst van digitaal geld fascinerend. “Inmiddels houden zelfs de grootste technologiebedrijven zoals Google en Microsoft zich bezig met ‘blockchain’. Blockchain is daarmee niet meer alleen de belangrijkste technologie achter de Bitcoin en andere cryptovaluta, maar ook een technologie die waarschijnlijk ingezet zal kunnen worden om de wereld op allerlei gebieden efficiënter, transparanter en veiliger te maken. Dankzij de nieuwe betaalopties zijn we met trots het eerste afvalbedrijf in Nederland dat ook Bitcoins recyclet.”

 

Meer toepassingen voor blockchain binnen de afval sector

Dat het afvalcontainer bedrijf nu Bitcoins accepteert vinden wij een mooie stap. Behalve het accepteren van Bitcoin, kan de afvalbranche echter op nog meer manieren profiteren van de blockchain technologie. Zo is er al een initiatief dat afval quota’s verhandelbaar op de blockchain gaat maken, en zijn er tal van voorbeelden waarbij de oplossing voor de vervuiling van de oceanen met plastic wordt teruggevochten door middel van registratie van afval op een gedistribueerd grootboek (distributed ledger). Blockchain dus.

Ga je je huis verbouwen en heb je geen zin in transactie fees? Kijk dan maar eens of de crypto die jij aan het HODLen bent ook al geaccepteerd wordt op: https://www.afvalcontainershop.nl/cryptocurrency  

Heb je nog geen cryptocurrencies en kun je niet wachten een afvalcontainer te huren met crypto’s? Dan raden we je aan de verschillence cryptocurrency exchanges eens te vergelijken.