Deze week lanceerde IOTA de Trinity Wallet voor de desktop. IOTA fans reageren enthousiast en op de hype hopen andere investeerders ook een graantje mee te pikken. IOTA is daarom al twee dagen op rij de sterkste stijger in de top 10 cryptocurrencies met mooie dagelijkse rendementen van tot 25%.

 

Eerder dit jaar werd de Trinity Wallet voor de mobiele telefoon al in open beta gepubliceerd. Ook daar waren de reacties positief over. Toch wachtten nog de meeste mensen op de lancering van de desktop versie van Trinity Wallet voordat zij hun geld van de exchanges af durfden te halen en te verplaatsen naar de officiële Trinity Wallet.

IOTA had voor de komst van Trinity al een officiële wallet, maar ondanks dat die functioneel was, was deze niet erg gebruiksvriendelijk. Vanwege de unieke technologie die IOTA gebruikt, liep de gebruiker die niet goed bekend was met hoe de technologie werkt, veiligheidsrisico’s wanneer zij hetzelfde adres meerdere keren gebruikten om zowel geld te ontvangen als te versturen.

Trinity wallet gebruiksvriendelijk

Dat is bij de nieuwe wallet van IOTA wel anders. De wallet is ‘fool-proof’ gemaakt. Zoals een Redditor al eens zei “My grandma on crack should be able to use it” en dat lijkt het team van IOTA inderdaad gelukt te zijn.

Een handige feature van de Trinity Wallet is dat je de huidige koers ook kunt zien: in fiat valuta zoals de dollar of de EURO, maar ook de koers ten opzichte van Bitcoin en Ethereum.

Wat Trinity uniek maakt ten opzichte van andere cryptocurrency wallets, is dat je nu ook een bedrag in euro’s kunt versturen en de wallet rekent in real time uit om hoeveel IOTA het gaat.

Dit laatste is een belangrijke stap voor het gebruik van IOTA om winkeliers te betalen. Het is daarnaast een voorbode van wat Qubic ook van plan is met IOTA: real time transacties faciliteren op de Tangle, met vlekkeloze wisselingen tussen fiat en IOTA.

Over het design valt tot slot nog één ding te zeggen: prachtig. Het IOTA team mag trots zijn dat het met de Trinity Wallet de standaard heeft gezet voor cryptocurrency wallets. Het was even wachten, maar dan heb je ook wat.

Bekijk hier hoe je IOTA kopen kunt.

Download hier de Trinity Wallet.