Is de bearmarkt van Bitcoin eindelijk voorbij? 

Wie zal het zeggen.

Goed nieuws in ieder geval voor Bitcoin en Altcoin bezitters: vandaag staat Bitcoin en daarmee veel andere cryptomunten wel 10% in de plus. En er zijn – eindelijk mogen we wel zeggen – veel tekenen voor een aanstaande bullmarkt binnen de technische analyse van Bitcoin.

De voorlopige spike in prijs tot 7483 dollar vond plaats rond acht uur vandaag:
De laatste tijd handelen de cryptovaluta charts zijwaarts en veel technisch analisten zien hierin een teken dat de markt eindelijk zijn laagste punt gevonden heeft.

Lower low succesvol behaald en Elliott Wave Theoristen zijn tevreden – hebben we het dieptepunt nu gehad?

Technisch gezien vond er toen Bitcoin op 28 juni tot de 5850 dollar zakte ook een ‘lower low‘ plaats: een lagere marktwaarde van de Bitcoin dan het dieptepunt van februari en april. Dit wordt vooral door technisch analisten die zich bezighouden met Elliott Wave Theory gezien als een noodzakelijk verschijnsel dat moet plaatsvinden voordat de Bitcoin officieel weer in een bullmarkt kan komen. Die is nu dus eindelijk afgetikt.

55 MA en 200 MA (Moving Average) van Bitcoin

Daarnaast lijkt de Bitcoin support te hebben gevonden op de 55 Moving Average (MA) en prikt de Bitcoin met een zeer duidelijke candlestick dwars door de 200 MA heen op de 6-hourly chart. Een ‘Golden Crossover‘ lijkt hier makkelijk haalbaar.

Golden Crossover

Als de 55 MA eenmaal door de 200 MA heenkruist (hier de gele en de witte lijn) op de daily chart, kunnen we spreken van een Golden Crossover en is de Bullmarkt voor velen zo goed als bevestigd.

6 hourly chart Bitcoin:

Op de daily chart is het nog even afwachten. Ook hier piekt Bitcoin ver boven de 55 MA, maar de 200 is voorlopig nog niet in zicht.

Daily chart Bitcoin:

0.786 Fibonacci retracement is ook aangeraakt

Daarbij speelt tot slot nog mee dat Bitcoin op 29 juni de 0.786 Fibonnacci retracement aantikte van de vorige bullmarkt. Dit is het laagste fibonnacci niveau waartoe Bitcoin kan zakken, voordat het terug zou komen naar hetzelfde prijsniveau als voor de enorme stijging van 2017. Dat Bitcoin daarnaartoe terug zou vallen is vrij onwaarschijnlijk, o.a. vanwege de vele nieuwe cryptocurrency enthousiastelingen en de aandacht die cryptovaluta in het algemeen van bedrijven hebben getrokken de afgelopen tijd, samen met de overwegen constructieve houding van overheden wereldwijd. Cryptovaluta zijn er om te blijven, en de tekenen aan de wand zien er momenteel zeer gunstig uit.

Opzoek naar een cryptovaluta broker?