Misschien heb je er al van gehoord:

Er zijn cryptocurrencies die dividend uitkeren!

Dat betekent dat je betaald wordt voor alleen maar het hebben van die cryptocurrency.

Misschien klinkt dit te goed om waar te zijn. En dat was ook mijn eerste gedachte. Maar als je je er iets meer in verdiept, blijkt het toch vaak een gedegen model te zijn waardoor deze cryptovaluta dividend uitkeren aan houders (HODL!) van de cryptomunt.

In sommige gevallen wordt het dividend namelijk uitgekeerd omdat de blockchain werkt met een Proof of Stake systeem. In andere gevallen krijg je daadwerkelijk een percentage van de winst van een bepaald project, net zoals dat je ook dividend krijgt uitgekeerd bij bepaalde aandelen die op de beurs worden verhandeld.

1 tip nog voordat we je de lijst geven met cryptocurrencies die dividend uitbetalen. Vraag jezelf altijd af of je gelooft in de toekomst van het project. Want als je lang van de dividenduitkering wilt genieten, moet er wel muziek zitten in het project. Anders krijg je wel dividend uitbetaald, maar wordt de munt over tijd toch minder waard. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Hier geven we een lijst van cryptocurrencies die dividend uitkeren en die ons ook gedegen projecten lijken. Gaan we dan!

1. NEO

NEO is de succesvolle Chinese blockchain die een Smart Economy wil maken. NEO werkt met een Proof of Stake systeem, waardoor je dividend uitbetaald krijgt. NEO doet dit in de vorm van GAS.

GAS is een andere cryptocurrency dan NEO, maar GAS is onlosmakelijk aan NEO verbonden. Voor transacties op het netwerk van NEO heb je namelijk GAS nodig, en de vele cryptografische projecten die op NEO zijn gebouwd, werken ook allemaal met GAS.

De uitbetaling van GAS gaat heel makkelijk. Je hoeft je NEO alleen maar in je officiële NEO wallet te houden.

Op veel exchanges krijg je de GAS die je NEO van nature aanmaakt helaas niet uitbetaald. Een uitzondering hierop, is meteen de aller populairste cryptocurrency exchange: Binance. Bij Binance kun je dus zowel NEO kopen, als je dividend uitbetaald krijgen in de vorm van GAS.

2. KuCoin Shares (KCS)

KuCoin is een cryptocurrency exchange. Veel mensen gebruiken KuCoin, omdat je er hele interessante cryptocurrencies kunt kopen die nog niet bij veel andere crypto exchanges worden aangeboden. Het is dus sowieso handig om een account aan te maken bij KuCoin.

Maar KuCoin is nog veel interessanter. Het heeft namelijk ook een eigen cryptocurrency: KuCoin Shares. Deze kun je gebruiken om de trading fees op het platform te verlagen, maar er is meer. De winst die KuCoin maakt met het aanbieden van de exchange service, wordt direct uitgekeerd aan KuCoin Shareholders!

KuCoin houdt zelf maar 10% van alle winst.

Koop je dus wat KuCoins, dan zul je zien dat je al slapend rijk(er) wordt. Leuk project!

3. Binance Coin (BNB)

Ook de Binance Coin keert dividend uit. Zoals je waarschijnlijk al weet is Binance één van de marktleiders van de cryptocurrency exchanges en daarnaast ook het populairste platform. Binance is dus een bedrijf met een kleurrijke toekomst, en het houden van Binance Coin is daarmee zeker relatief stabiel.

Wil je profiteren van Binance dividenden? Dan kun je het beste direct een account aanmaken bij Binance en daar Binance coins (BNB) kopen.