Binance review

Binance is de nummer 1 plek om altcoins te kopen. Het aanbod van altcoins bij Binance is werkelijk gigantisch. Dit brengt wel een verantwoordelijkheid met zich mee: verdiep je goed in de cryptovaluta die je wilt gaan kopen voordat je daadwerkelijk je geld erin stopt. Met meer dan 1400 altcoins is de statistische kans dat de altcoin die je kiest de markt gaat overnemen natuurlijk klein.

Dat gezegd hebbende, is Binance wel een fantastische plek om nog relatief onbekende cryptocurrencies met een gigantisch potentieel te kopen. Munten als Quantstamp, IOTA, Cardano en POWER stonden er al te koop voordat ze echt populair werden. Als je een serieuze cryptocurrency investeerder bent, kun je vroeg of laat niet om Binance heen. Maak daarom nu alvast een account aan bij Binance en geef jezelf toegang tot de wereld van de altcoins.

  • De grootste cryptocurrency exchange ter wereld
  • Regelmatig winacties en nieuwe coins
  • Handel in real-time in cryptocurrencies
  • Koersweergave voor zowel beginners als gevorderden
  • Marktconforme fees

Wat is Binance?

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Bij cryptocurrecy exchanges kun je cryptovaluta omruilen tegen andere cryptovaluta tegen de real-time marktprijs. De vier cryptocurrencies waartegen je elke altcoin kunt omruilen die Binance heeft, zijn Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en USDT (Tether). Tether is een cryptocurrency waarvan de waarde is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Gaat de markt naar beneden en wil je je geld dus tijdelijk is een valuta omzetten die een vaste waarde heeft, kun je dat bij Binance gemakkelijk via Tether doen.

 

Hoe werkt Binance?

Binance heeft alle functies die je nodig hebt om cryptocurrencies te storten, op te nemen en om te wisselen voor andere cryptocurrencies. Als je bent ingelogd, zie je rechts bovenin in het menu ‘Funds’ staan. Vanaf daar kun je navigeren naar je balans (overzicht van alle cryptocurrencies die je in je bezit hebt op de Binance wallet), naar de deposits (stortingen), je opnamen (valuta die je van Binance ergens anders heen hebt gestuurd) en je transactie geschiedenis (al je trades op Binance). Zo kun je gemakkelijk bij houden wat je allemaal precies met je geld hebt gedaan en wat het heeft opgeleverd.
Bij Binance kun je visueel goed zien hoe de markt zich aan het bewegen is. Aan de linkerkant in de menubalk bovenin je webbrowser, zie je de ‘Exchanges’ staan. Als je hierop klikt zie je de optie ‘Basic’ en ‘Advanced’. De optie advanced biedt iets meer mogelijkheden om op verschillende manieren de koers weer te geven en cryptovaluta te kopen. Je hoeft geen geld te betalen om toegang te hebben tot de advanced charts. Toch is de basic optie al redelik uitgebreid, zoals in onderstaand plaatje te zien valt.

Binance’s basis en gevorderde exchange

Wat is de ‘Depth’ op Binance? De zogenaamde spread

In de Basic weergave van Binance zie je aan de linker kant allemaal cijfertjes. Dit is het ‘order book’ en het ‘sell book’. In de eerste kolom staat weergegeven voor welke prijs mensen koop- en verkooporders hebben geplaatst van de munt waar je op dat moment naar kijkt. In de tweede kolom zie je hoeveel munten er dan worden aangebonden tegen de prijs die je in de eerste kolom vindt. De derde kolom is de totale waarde weergegeven van het aantal munten (tweede kolom) dat tegen de prijs uit de eerste kolom wordt aangeboden.

Zodra vraag en aanbod gelijk zijn aan elkaar, worden de verkoop en koop orders uitgevoerd. Immers, als iemand 0.01 Bitcoin vraagt voor de verkoop van zijn cryptovaluta, en er is iemand die 0.01 Bitcoin biedt om diezelfde munt te kopen, heb je een deal. Dan wisselen de cryptovaluta automatisch van hand en heeft iedereen de munt ontvangen tegen die prijs die hij of zij ervoor bereid was te betalen of te vragen.

Het verschil tussen de prijs van vraag en aanbod wordt ook wel de ‘spread’ genoemd. Deze kun je vinden als je rechtsboven naast ‘Candlesticks’op ‘Depth’ klikt. Hier zie je een voorbeeld van de spread tussen vraag en aanbod van Cardano op de Bitcoin markt.

Timeframes op Binance

Als je weer op candlesticks klikt ga je terug naar de charts, waar je de koers ziet. Bovenin het scherm zie je vanuit welk tijdframe je de markt bekijkt. Elke candlestick (dat zijn de rode en groene horizontale balkjes die samen de koersschommelingen weergeven) staan voor een bepaalde tijdseenheid. Je kunt zelf kiezen hoeveel tijd elke candlestick moet weergeven. Mensen met een fulltime baan die niet ieder moment van de dag handelen, gebruiken bijvoorbeeld 1 dag of zelfs 1 week als tijdframe voor de candlestick. Zij stellen zichzelf daarmee impliciet de vraag: is vandaag een goede dag om mijn cryptovaluta te kopen of te verkopen? of: is het een goede week om IOTA te kopen?

Als je besluit dat het een goedee dag is om je aankoop te maken, dan kun je ook nog inzoomen naar candlesticks per uur of zelf minuut. Je kunt dan een schommeling afwachten en de munt op een kleiner tijdsframe tegen de meest gunstige prijs mogelijk kopen of verkopen.

Hoe koop en verkoop je cryptovaluta op Binance?

Het kopen en verkopen van je munten op Binance, kun je doen door onder je chart te kijken, waar je een groene en een rode knop zien met ‘Buy’ en ‘Sell’ daarop geschreven. De actuele marktprijs van de cryptocurrency staat automatisch ingevuld, maar je kunt dit zelf eventueel aanpassen, als je hem bijvoorbeeld op een hogere prijs wilt verkopen dan waar de koers nu op staat.

Bij ‘Amount’ kun je vervolgens aangeven hoeveel munten je wilt kopen of verkopen. Als je in het veld klikt, zie je meteen staat hoeveel munten je maximaal kunt kopen of verkopen. De percentages 25%, 50%, 75%, 100% geven aan of je de transactiekosten wilt betalen met Binancecoin, of met de cryptovaluta waarin je op dat moment aan het handelen bent.

Hoe wissel je bij Binance van altcoin charts?

Als je naar een andere munt wilt gaan, is dat geen probleem. rechts van je chart vind je gemakkelijk de lijst met alle cryptovaluta die op Binance verhandeld worden. je kunt bovenin aangeven of je je altcoin wilt kopen met Bitcoin, Ethereum, Binance coin (BNB) of met Tether (USDT).

Ook kun je zelf zoeken naar de munt die je wilt kopen of verkopen. gebruik hiervoor de afkorting van de munt. De afkorting van de munt Cardano is ADA, dus in dit plaatje verhandelen we ADA met Bitcoins als betaalmiddel: ADA/BTC.

Veel afkortingen van munten spreken voor zich: Ethereum is ETH, IOTA is MIOTA (er zijn zoveel IOTA, dat deze op exchanges per milioen worden verhandeld), en Litecoin is LTC. Weet je de afkorting van je munt niet? Geen probleem, op coinmarketcap.com kun je gemakkelijk de afkorting van je munt vinden. Stel jezelf trouwens wel de vraag waarom je de munt koopt als je de afkorting niet eens weet 😉

Trade History op Binance

Tot slot is er nog één vak in de Binance chart dat we onbesproken hebben gelaten: de Trade history, oftewel de handelsgeschiedenis.

Hier worden alle transacties van altcoins die op Binance worden uitgevoerd weergegeven. je ziet hier staan voor welke prijs er hoeveel munten zijn gekocht/verkocht en op welk tijdstip dit gebeurde. Zo kun je in realtime zien wat de actuele marktprijs van je cryptocurrency is.

Je kunt kiezen uit de optie ‘Market’ en ‘Yours’. Market geeft aan wat alle handelaren op de markt voor transacties hebben uitgevoerd. Klik je op ‘Yours’, zie je uitsluitend je iegen handelsgeschiedenis van de desbetreffende cryptovaluta.

Wat zijn de kosten en fees bij Binance?

Zoals elke cryptocurrency exchange maakt Binance winst door een marge af te romen van wat je op Binance verhandelt. Beperkt dus het aantal transacties dat je verricht tot wat noodzakelijk is. Gelukkig kun je deze fees wel makkelijk terugverdienen als je op de goede momenten weet te kopen en te verkopen.

De fees bij Binance zijn niet zo hoog – het gaat om 0.1% van de waarde van je trade. Met Binance Coin kun je dit bedrag verminderen. Binance Coin is de munt van het handelsplatofrm zelf (Binance is in 2017 begonnen als een ICO). Binance Coin kun je net als iedere andere cryptocurrency gewoon kopen op de exchange en als je van plan bent om veel transacties te maken, kan het raadzaam zijn om er een paar te kopen. Daarmee kun je 25, 50, 75 of 100% van de transaction fees betalen en dit is iets voordeliger dan wanneer je het simpelweg met de cryptocurrency betaalt waarmee je je altcoin aanschaft.

Registreer je nu bij Binance en begin met het opbouwen van een gezond cryptocurrency portfolio!