Bitonic review

Heb je weleens in Google ingetypt dat je Bitcoin wilt kopen, heb je een grote kans dat je Bitonic bent tegengekomen. Nu wil je van iemand anders weten of Bitonic betrouwbaar en veilig is, of ze snel Bitcoins leveren en hoe gemakkelijk het process van het kopen van Bitcoins bij Bitonic is.  Je bent aan het juiste adres!

Bitonic verkoopt geen altcoins maar heeft zich volledig gespecialiseerd in Bitcoins. Daarom kan Bitonic Bitcoins tegen een relatief lage fee aan je verkopen. Al sinds de lente van 2012 levert dit bedrijf iedere dag Bitcoins aan tevreden klanten. Bitonic B.V.staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder registratienummer 58276149 het bedrijf is gevestigd aan de Oude Utrechtseweg 17, C3743KN in Baarn. Je weet dus heel goed met wie je zaken doet als je Bitcoins koopt bij Bitonic. Het bedrijf voldoet aan de Nederlandse wetgeving en ook persoonlijk hebben wij goede ervaringen met de levering van Bitcoin door Bitonic.

  • Betalen met iDeal
  • Voordeligste fees voor het kopen van Bitcoin (ongeveer 1%)
  • Automatische verzending na betaling
  • Stuur Bitcoins direct naar je eigen (desktop) wallet

Registreren en verificatie bij Bitonic

Om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving, moeten nieuwe klanten van Bitonic zich registreren als zij meer dan 50 euro per week aan Bitcoin willen kopen. Registratie is gelukkig eenmalig en is binnen enkele minuten gepiept.

Rechtsboven op de site van Bitonic zie je naar FAQ Verificatie staan. Hier staat het proces goed uitgelegd. Je kunt zowel eerst de bestelling doen en naderhand registreren, of eerst registreren voordat je Bitcoin koopt. Het verificatieproces houdt in dat je je rekeningnummer, e-mailadres en telefoonnummer opgeeft bij Bitonic. Vervolgens zullen deze worden geverifieerd. Dat betekent in het geval van je telefoon dat je een smsje krijgt met een code die je kunt invullen. Ook krijg je een e-mail met een activatielink. Tot slot zul je 1 cent naar Bitonic over moeten maken om te bewijzen dat het opgegeven rekeningnummer van jou is. je hoeft dus geen documenten op te sturen of internationale overboekingen te doen. Heb je dit gedaan, dan weet Bitonic zich ervan verzekerd dat je hun service niet zal gebruiken voor frauduleuze witwaspraktijken en kun je zoveel Bitcoin kopen als je wilt!

Fee’s bij Bitonic voor het kopen van Bitcoin

De Fee’s bij Bitonic zijn zeer concurrerend. Op hun website geven ze aan dat de fee’s meestal rond de 1% liggen van het aangekochte bedrag. Dat is zeer competitief, want bij andere cryptocurrency wisselkantoren kan dit wel tot 2% oplopen. Het enige nadeel van Bitonic is dat je er alleen terecht kunt voor je Bitcoins. Als je andere cryptovaluta wilt kopen, ben je dus aangewezen op de andere nederlandse cryptobrokers. Gelukkig leveren zij ook razend snel, en zoveel hoger ligt de commissie per aankoop ook weer niet.

Bitonic snelheid van levering

Zodra je je bankrekening hebt geverifieerd, ben sta je in de startblokken om je Bitcoins te kopen. De levering gaat vliegensvlug. Je kunt namelijk gemakkelijk met iDeal betalen en op het moment dat de betaling is ontvangen, zullen je Bitcoins automatisch worden overgemaakt op het door jou opgegeven Bitcoinadres. Bitonic heeft geen eigen wallet op de website dus je zult wel eerst een wallet voor je Bitcoins moeten aanmaken.

Bitonic betrouwbaar

Is Bitonic betrouwbaar? Dat het bedrijf al sinds 2012 zijn diensten levert, spreekt in het voordeel van Bitonic. Het heeft duizenden terugkerende klanten die tevreden zijn met de fees en de snelheid van levering bij Bitonic. Ook de ervaringen van de bouwer van deze website met Bitonic is erg goed. Deze Bitonic review is dan ook positief ingestoken. Dat Bitonic een serieus bedrijf is blijkt ook uit haar aanwezigheid bij de cryptocurrency werkgroep van de Tweede kamer. Daar werden meerdere crypto ondernemers uit Nederland gehoord over de kansen en eventuele risico’s van de verschillende cryptovaluta. Bitonic toonde zich een serieuze gesprekspartner die uiteindelijk de werkgroep zeker wel gematigd positief over de ontwikkelingen in cryptocurrency-land achterliet.

Verkopen van Bitcoins bij Bitonic

Als je wat winst wilt pakken door je Bitcoins weer om te zetten naar euro’s, kan dat heel makkelijk bij Bitonic. Deze service hebben ze heel goed geregeld, want je weet direct het bedrag in euro’s dat je zal krijgen. Dit wordt dus niet naderhand bepaald voor factoren als koersrisico – what you see is what you get.

Tip: zorg er wel altijd voor dat je je Bitcoins vanaf je eigen wallet naar Bitonic verstuurt. Doe dit nooit vanaf een exchange. Exchanges nemen namelijk soms hun tijd om een transactie goed te keuren en die tijd kan je niet gebruiken als je je Bitcoins verkoopt bij Bitonic. Door de volatiliteit van de koers willen ze namelijk dat je direct de Bitcoins verstuurt via de blockchain. De koers kan na twee dagen heel anders zijn en dus willen ze dat het proces vlot verloopt. Stuur daarom je Bitcoin netjes vanaf je eigen wallet naar Bitonic en zorg dat je een redelijke mining fee toevoegt zodat de transactie snel wordt behandeld.

  • Betalen met iDeal
  • Voordeligste fees voor het kopen van Bitcoin (ongeveer 1%)
  • Automatische verzending na betaling
  • Stuur Bitcoins direct naar je eigen (desktop) wallet