Bitvavo review

Bij Bitvavo kun je een zeer ruim aanbod cryptocurrencies verwachten, voor maar liefst 37 altcoins kun je terecht bij Bitvavo. Je kunt met ideal betalen, de transacties worden automatisch verwerkt en de aanmelding en verificatieprocedure is zo voltooid.

Let wel op: een vriend van mij attendeerde me op het feit dat er voor nieuwe accounts bij Bitvavo een periode is ingesteld van 3 dagen voordat je de cryptocurrencies uit de online wallet kunt halen en verzenden naar je eigen desktop wallet of naar de exchange. Zeker als je bijvoorbeeld Bitcoins koop om deze op de exchange in te ruilen voor een altcoin die op dat moment een gunstige prijs heeft, kun je hierdoor met de gebakken peren zitten. Als je dit echter niet van plan bent, of je koopt de cryptovaluta pas drie dagen nadat je jouw account hebt aangemaakt, hoef je geen enkel probleem te verwachten met het verzenden van de cryptocurrency naar je wallet van keuze. Als je overweegt om binnenkort cryptocurrencies te kopen, is het dus verstandig dat je nu alvast een account aanmaakt.

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Amsterdams bedrijf
  • Online wallet inbegrepen, verzending naar eigen wallet mogelijk
  • Gemakkelijke verificatieprocedure
  • Automatische verwerking van je betaling
  • Betalen met iDeal

Aanbod cryptocurrencies bij Bitvavo

Bitvavo heeft de meeste belangrijke cryptomunten wel te koop, tegenwoordig ook al IOTA. Verder zijn alle top 10 cryptocurrencies aanwezig: NEO, Stellar, Monero; you name it!

Een voordeel aan Bitvavo is dat ze ook Cardano (ADA) verkopen. Dit wordt ook wel eens als een generatie drie crytpocurrency aangeduid. Het heeft een sterk team en werkt veel samen met de academische wereld om het protocol van de cryptovaluta te verbeteren. Het zou zomaar eens de nieuwe Ethereum kunnen worden. Het spreekt voor Bitvavo dat ze hierop inspelen en deze cryptocurrency nu al hebben toegevoegd aan hun aanbod.

Gebruiksvriendelijke website van Bitvavo

Je hebt geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan met het bouwen van een cryptocurrency portfolio op Bitvavo. Als je eenmaal je account hebt aangemaakt, heb je automatisch een online wallet die je met Bitcoin en altcoins kunt vullen door met iDeal een betaling te doen.

De transactie wordt daarna automatisch verwerkt en je hoeft dus niet te wachten totdat een persoon de transactie verifieert en verzendt. Wel zo makkelijk, zo heb je ook buiten kantoortijden binnen een mum van tijd je cryptocurrencies in je wallet staat.

Fees bij Bitvavo

Qua fees zit Bitvavo zeker aan de concurrerende kant van de Nederlandse online wisselkantoren. De fees bij andere brokers variëren ongeveer van 1 procent van je aankoop tot 2 procent. Bitvavo heeft de goede middenmoot gevonden met 1,5 procent fees op je aangeschafte cryptovaluta. Voor de altcoins is dit een van de beste prijzen die je kunt krijgen. Wil je alleen Bitcoins kopen? Dan is Bitonic meestal net iets goedkoper, waar de gemiddelde prijs op slechts 1 procent ligt. Qua fees krijgt Bitvavo van ons bij de altcoins dus zeker een gunstige review!

Account valideren voor hogere limieten

De Nederlandse wet schrijft voor dat cryptocurrency wisselkantoren jouw identieit tot een zekere hoogte moeten valideren voordat je voor veel geld cryptocurrencies kunt kopen. Misschien een beetje vervelend, maar er is niets aan te doen en je ontkomt er niet aan. Het voordeel hiervan is wel dat criminelen minder makkelijk de cryptospace kunnen gebruiken voor ongure praktijken. Dat willen we allemaal, toch? Hierdoor neemt de legitimiteit van de cryptovaluta namelijk alleen maar toe.

De verificatie van je gegevens gaat heel makkelijk. Er wordt je gevraagd om:

  • Je naam
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres
  • Je bankrekeningnummer

Eigenlijk kost geen van deze stappen meer dan een minuut. Per SMS krijg je een verificatiecode opgestuurd die je gemakkelijk online op de website van Bitvavo kunt invullen. Pas als je meer dan 2500 euro wilt besteden aan cryptovaluta bij Bitvavo, wordt er om identificatiepapieren zoals je ID-bewijs of je paspoort gevraagd. Tot die tijd heb je aan bovenstaande gegevens meer dan genoeg en kun je makkelijk beginnen met de aanschaf van je digitale investeringen!

Is Bitvavo een betrouwbaar bedrijf?

Wij zijn er op basis van ervaringen van overtuigd dat je erop kunt rekenen dat Bitvavo netjes je betaling afwikkelt en je euro’s omzet in keiharde cryptocurrencies. Deze Amsterdamse cryptocurrency tussenpersoon is ‘the new kid on the block’: in mei 2017 heeft het zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het is al snel uitgegroeid tot een concurrerende cryptomakelaar. Bitvavo slaat je cryptomunten niet alleen in een hot wallet op, maar ook in een cold wallet. Dit is een wallet waarvan je niet zomaar tegoeden af kunt halen en biedt dus bescherming tegen hackers die er met de cryptocurrencies van Bitvavo vandoor willen gaan. De kans wordt hierdoor klein gehouden dat je plotsklaps een balans van nul hebt. Zelf merk je hier niets van: bedrijven die online wallets aan bieden houden meestal een voldoende gedeelte van hun cryptovaluta in de hot wallet, zodat je altijd je cryptocurrencies naar een ander adres kunt sturen of kunt verkopen. Wij raden het wel altijd aan om ook zelf een cryptocurrency wallet op te zetten en niet al je tegoeden bij een online partij te laten staan. Op de website van Bitvavo kun je meer informatie vinden over veiligheid omtrent het bewaren van cryptocurrencies.

Je kunt bij Bitvavo langsgaan in Amsterdam op de Roerstraat 66 2. Het KvK nummer van Bitvavo is 68743424, en het vestigingsnummer is 000037156128.