Hashflare Review

Is cloudminen van cryptovaluta bij Hashflare het waard?

Belangrijke Update juli 2018: Hashflare is gestopt met het verlenen van haar diensten omdat de prijs van Bitcoin onder de kosten van het minen is gekomen. Hashflare – en iedere vorm van cloudmining – is daarmee een nog risicovollere investering geworden dan het al was. Deze website raadt cloudmining op dit moment dan ook af. Doe altijd goed onderzoek.

Hashflare is een van de oudste en populairste cloudmining bedrijven op de markt. Je kunt bij dit bedrijf computerkracht (‘hashingpower’) inkopen, waarmee Bitcoins, Ethereum, ZCash of Dash wordt gemind. Concreet betekent dit dat dit Estlandse bedrijf voor jou een gespecialiseerde computer dag en nacht aan heeft staan om ingewikkelde cryptografische puzzels op te lossen. Die rekenkracht is nodig om de blockchain te doen werken en daarom verdien je daar cryptocurrency aan. Het voordeel van een cloudmining contract bij Hashflare is dat je wél kunt profiteren van de lucratieve cryptocurrency mining business, zonder dat je daarvoor zelf dure grafische schijven hoeft aan te schaffen die dag en nacht veel geluid maken en je energierekening verhogen.

Je weet nu dus wat cloudmining is. Cloudmining is het minen van Bitcoins of andere cryptovaluta bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Je hoeft zelf dus geen mining hardware te kopen en in je schuur te zetten. De gebruiksvriendelijke interface op de website van Hashflare stelt je in staat om iedere dag in de gaten te houden hoeveel cryptocurrency je die dag, week of maand gemind hebt.

Online cloudmining bij Hashflare

Hashflare onderscheidt zich van zijn grootste concurrent Genesis Mining op 3 verschillende manieren:

  • Beginnen met cloudminen al mogelijk vanaf $1,80
  • Herinvesteren van je miningwinst is mogelijk
  • Altijd hashpower (rekenkracht) beschikbaar

 

Met weinig geld beginnen met crypto’s minen

Terwijl de drempel bij Genesis Mining vrij hoog ligt om te beginnen met minen, omdat je daar tegenwoordig pas vanaf 100 euro of meer kunt beginnen, kun je bij Hashflare al je eerste mining contract kopen voor minder dan 2 euro. Je zult met zo’n bedrag natuurlijk niet heel veel winst maken, maar je kunt zo wel uittesten of het minen van cryptocurrency überhaupt wat voor je is.

Herinvesteren van je miningwinst bij Hashflare

Het grootste voordeel van Hashflare is echter dat je ook direct en automatisch je winst kunt herinvesteren. Dat betekent dat je met de opbrengsten van je miningcontract meer hashingpower erbij koopt, waardoor een sneeuwbaleffect optreedt. Dit is effectief gebruik maken van wat investeerder ‘samengestelde rente’ noemen. het is een investeringstechniek waarbij je, door je winst continu te herinvesteren, jouw dagelijkse winst exponentieel doet groeien. Natuurlijk wil je op een gegeven moment wel weer je oorspronkelijke inleg terug, dus gebruiken veel mensen een strategie waarbij zij de eerste paar maanden herinvesteren, om vervolgens de hogere dagelijkse uitkering op hun rekening laten storten.

 

Altijd hashpower beschikbaar bij Hashflare

Ook is er bij Hashflare eigenlijk altijd wel hashingpower te koop. Bij Genesis moet je veel vaker wachten totdat je kunt beginnen met het minen van je favoriete cryptocurrency. Dit komt omdat Genesis Mining het erg groot aanpakt, en slechts eens in de zoveel tijd een nieuwe hangaar opent waar dan duizenden grafische kaarten tegelijk aan het werk worden gezet om cryptovaluta te minen. Daarmee behalen ze ongetwijfeld efficiëntiewinst, wat de rentabiliteit van het contract verhoogt, maar het betekent ook dat je langer moet wachten voor je kunt beginnen dan bij Hashflare. Onze ervaringen bij Hashflare, de nummer twee van cryptocurrency mining, zijn tot nu toe in elk geval positief.

Bij Hashflare kun je 4 verschillende cryptocurrencies minen: Bitcoin, Ethereum, ZCash en Dash. Op de hardware die je huurt staat een stuk software, het mining algoritme. Hashflare geeft je de keuze uit 5 verschillende algoritmes waarmee je cryptocurrency kunt minen.  Je hoeft verder niets over de technische kant te weten, behalve met welk algoritme je welke cryptocurrency kunt minen. Om het je gemakkelijk te maken zie je in dit overzicht met welke algoritmes je welke munten kunt minen:

 

Overzicht van mining algoritmes bij Hashflare:

 

SHA256 Bitcoin
SCRYPT Bitcoin
ETHASH Ethereum
EQUIHASH ZCash (ZEC)
X11 Dash

 

Om Bitcoins te minen kun je dus een SHA256 contract kopen, of een SCRYPT contract. Het SHA256 algoritme is het meest gekochte en waarschijnlijk het meest winstgevende cloudmining contract bij Hashflare om Bitcoins mee te minen. Dit ‘contract’ wordt voor de duidelijkheid niet stilzwijgend verlengd. Het betekent simpelweg dat je eenmalig voor een jaar rekenkracht inhuurt bij het bedrijf, waarna het wordt stopgezet. Je kunt op dit moment alleen je winst herinvesteren in SHA256 en in SCRYPT. Als je Ethereum of Dash wilt minen, kun je dit dus alleen met een eenmalig miningcontract doen.

 

In het kort: Hoe werkt Hashflare.io?

  • Hashflare heeft honderden miningcomputers die volledig zijn geoptimaliseerd om cryptocurrencies te minen. Jij huurt voor een jaar tijd de rekenkracht van een of meerdere van deze computers.
  • De rekenkracht van de hardware die je hebt gehuurd, wordt vervolgens ingezet in zogeheten ‘mining pools’. Dit zijn miners van over de hele wereld die de handen in een slaan. Normaal gesproken gaan de opbrengsten van een vers gemind block namelijk maar naar één persoon: de eerlijke vinder. In miningpools worden de opbrengsten echter proportioneel verdeeld over iedereen die rekenkracht heeft bijgedragen aan het minen van de cryptomunt. Je kunt je hashingpower verdelen over meerdere pools (standaard staan er drie ingesteld), en je kunt ook zelf kiezen hoe je je hashpower verhoudingsgewijs over de miningpools verdeelt.
  • Tot slot worden de opbrengsten van het minen in pools op je account bijgeschreven. Dit kun je herinvesteren of laten uitbetalen.

Probeer het zelf en neem eens een kijkje op de website van Hashflare om te beginnen met het minen van cryptocurrencies!