Litebit review

Litebit.eu is het Nederlandse cryptocurrency wisselkantoor met het grootste aanbod cryptocurrencies. Het bedrijf is zeer succesvol en doet zaken in de hele Europese Unie. De betalingen zijn snel en je kunt terwijl je de digitale munten koopt live de koersen zien. Ook kun je bekijken wat de gemiddelde prijs van de dag, week, maand of jaar was om zo te bepalen of dit een goed moment is om te kopen. Handig! Op het moment van schrijven bieden ze 36 cryptocurrencies te koop aan.

Je kunt bij Litebit je cryptocurrencies naar je wallet van keuze versturen. Bijvoorbeeld naar je eigen desktop wallet, maar Litebit heeft ook zelf een online wallet waar je je munten kunt bewaren. Dit is handig als je ze op een later tijdstip weer wilt omruilen voor euro’s. Litebit is dus echt een schakel tussen de wereld van het digitale geld en het ‘echte’ geld: wanneer je vindt dat je voldoende winst hebt gemaakt kun je je cryptocurrency gemakkelijk omruilen voor euro’s.

  • Betalen met iDeal
  • On site wallet
  • Verificatie wordt snel automatisch verwerkt en is makkelijk
  • Geen technische kennis nodig om te beginnen met crypto’s

Verificatie en verzendlimieten

Om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving, moet je verifiëren wie je bent voordat je grote bedragen aan cryptovaluta kunt besteden. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je voor 15 euro aan cryptovaluta kopen. Vervolgens kun je meer gegevens verifiëren, zoals je telefoonnummer en bankrekening of woonadres, waardoor je grotere bedragen kunt overmaken. Zo ga je telkens een ‘Tier’ omhoog, waardoor je voor grotere bedragen aan crypto’s kunt kopen. Voor kleine bedragen is een telefoonnummer en je bankrekening al voldoende. Hier zie je de lijst van Tiers met de bijbehorende bedragen:

Ongeverifieerd Tier 1 = Tier 2 = Tier 3 =
Dagelijks €75.00 €350.00 €500.61 €35,000.00
Wekelijks €525.00 €1,050.00 €3,500.00 €245,000.00
Maandelijks €2,100.00 €4,200.00 €14,000.00 €500,000.00

 

Is Litebit.eu betrouwbaar?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen: ja. Persoonlijk koop ik mijn cryptocurrencies vooral bij Litebit, omdat ze de meeste munten in hun assortiment hebben. Het betaalproces gaat geheel automatisch en daarom heb ik altijd mijn cryptomunten gekregen met ongeveer de normale snelheid van de desbetreffende blockchain.

Litebit is een Nederlands bedrijf dat in Zoetermeer/Rotterdam is gevestigd en daarom valt het bedrijf onder de Nederlandse wetgeving. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zaken doet met een bedrijf dat ingeschreven staat in een land met dubieuze wetgeving.

 

Servicekosten en fees bij LiteBit.eu

Zoals elk wisselkantoor, brengt Litebit kosten in rekening voor de aanschaf van cryptocurrencies. Deze zijn niet vast en op hun website geven ze aan dat deze door meerdere factoren worden bepaald:

  • De marktgrootte
  • Koersfluctuaties
  • Het handelsvolume
  • Invloed van derden (voornamelijk cryptocurrency met kleine marktgrootte)
  • Transactiekosten
  • Verschil tussen vraag en aanbod

De gemiddelde marge is volgens Litebit ongeveer 2%. Hoe hoger het bedrag is dat je aan crypto’s uitgeeft, hoe lager dit percentage uit zal vallen. Dat heeft natuurlijk te maken met de kosten van de mining fees.

Bedrijfsgegevens van LiteBit

Litebit staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en alle inzichtelijk bedrijfsgegevens kun je daar dan ook vinden.

Bedrijfsnaam: LiteBit

Adres: Weena 740 15de Etage

Postcode: 3014 DA

Plaats: Rotterdam

 

KVK-nummer: 70325596

Vestigingsnummer: 000038607905