Wallets

Een cryptocurrency wallet is je digitale portemonnee voor je cryptovaluta. Elke munt heeft zijn eigen (desktop) wallet, maar er zijn ook wallets, zoals bijvoorbeeld exodus.io, die verschillende munten ondersteunen. Ook zijn er hardware wallets, waar je je cryptocurrency ‘koud’ kunt bewaren.

Doe altijd goed onderzoek voordat je een wallet downloadt. Het heeft altijd de absolute voorkeur is altijd om de officiële wallet van de desbetreffende munt te gebruiken. Je vertrouwt er immers je geld aan toe.

Als je voor het eerst Bitcoin koopt, kun je deze meestal eerst onderbrengen in de cryptowallet van het verkooppunt waar je je Bitcoin of andere cryptos hebt gekocht. Hieronder zie je een lijst van brokers die óók een online wallet hebben. Handig voor beginner! Let er wel op dat het raadzaam is dat je op termijn je eigen wallet voor je munten neemt. Het hele idee van cryptocurrencies is namelijk dat jij je eigen bank bent – en niet een derde partij.

Nederlandse wisselkantoren met een online cryptocurrency wallet

Litebit is een Nederlandse broker met een online wallet. Het heeft een zeer ruim aanbod en bij Litebit kun je dan ook je meeste cryptocurrencies wel in je online wallet kwijt.

Bitvavo is een Nederlandse broker met een online wallet. Een prima partij om je cryptocurrencies bij te kopen en online te bewaren.

Bitcoin meester is een Nederlandse broker met een online wallet. Een groot voordeel aan Bitcoin Meester is dat ze ook een online IOTA wallet hebben. Omdat de huidige IOTA wallet nog een beetje moeilijk is voor beginners, is Bitcoin Meester een fantastische plek om je IOTA op te slaan voordat je ze in april of mei 2018 naar de nieuwe IOTA Trinity wallet kunt verplaatsen.

Buitenlandse brokers met online wallets

Binance is een internationale exchange waar je honderden cryptocurrencies in je online wallet kunt opslaan. Ook kun je cryptovaluta verhandelen bij Binance tegen de actuele koers. 

Coinbase is een gebruiksvriendelijke internationale exchange, populair in de Verenigde Staten. Het heeft een online Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en litecoin wallet.